האם שוקולד לבן טוב לבריאות?

האם שוקולד לבן טוב לבריאות?

שוקולד לבן הוא הסוס הכהה של משפחת השוקולד. הטרנד לעבר שוקולד לבן חסר את המרכיב העיקרי של שוקולד רגיל, אבקת קקאו, ולכן מדובר באופי השוקולד שלו.

למרות ששוקולד לבן אינו מכיל את אותם המרכיבים כמו סוגים אחרים של שוקולד

הוא עדיין מציע את אותם היתרונות הבריאותיים. שוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו (השומן המופק מחמאת הקקאו בלחיצה על מנת להעניק לו את צבע השנהב), כ- 14% מסך מסת החלב, כ- 35% משומן החלב ולא יותר מ- 55% סוכר או ממתיקים אחרים. שוקולד לבן אינו מכיל קפאין ממכר של שוקולד מריר, אך יש לו יתרונות בריאותיים רבים אחרים, אם כי מרכיבו העיקרי הוא חמאת קקאו.

מכיוון ששוקולד לבן אינו אבקת קקאו, גם הוא אינו שוקולד. הוא מלא בתוספת סוכר, לא בסיבים, ויש בו כ -5 גרם שומן רווי לאונקיה מרובעת.

למרות ששוקולד לבן מכיל כמות טובה של סידן

הוא אינו מזון בריא מכיוון שהוא אינו מספק כמויות משמעותיות של חומרים מזינים חיוניים אחרים והוא מורכב ממרכיבים עשירים בקלוריות, סוכר ושומן. שוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו וחלב סוכר, מה שהופך אותו לעשיר בשומן רווי. הוא מכיל גם חמאת קקאו (חלב סוכר) וגם משקאות שוקולד מוצקים (אבקת קקאו).

שוקולד מתקבל מהשעועית (קקאו) של צמח הקקאו שמתפרקים ליקר שוקולד (טחון להמסה) וציפורניים (מהשעועית)

חמאת קקאו (מרכיב השומן) ואבקת הקקאו ( חלק נטול שומן של שעועית הטחונה לאבקה). כמו שוקולד מריר, גם שוקולד לבן מכיל חמאת קקאו, אותה אוכלים כקינוח ומשמשים בקונדיטוריה.

שוקולד מריר מיוצר בשילוב מוצקי קקאו (חמאת קקאו וסוכר) ומכיל מעט מאוד חלב. בהשוואה לשוקולד חלב או לבן, יש לו טעם חצי מריר, מריר מעט. נקרא גם שוקולד חצי מתוק, בשוקולד מריר יש כ- 35% קקאו ולכן הוא נקרא גם שוקולד מריר.

שאר חמאת הקקאו (השומן הטבעי בפולי הקקאו) ומחלב הסוכר מכיל את החומרים לווניל וטעמים אחרים. לכל שלושת הזנים ערך תזונתי זהה, אך בשוקולד לבן יש יותר קלוריות.

כפית אחת מצורת שוקולד זו מכילה 1 גרם חלבון

8 גרם סוכר ו -4.5 גרם שומן. חלב, שוקולד לבן, סידן ושוקולד מריר מכילים מעט מעט ברזל. שלושת הזנים השונים של השוקולד מכילים כ -1 גרם חלבון, 8 עד 9 גרם סוכר וכ- 45 גרם שומנים, רובם שומנים רוויים.

הוא גם נוטה להכיל יותר סוכר מאשר שוקולד מריר, מה שהופך אותו לחביב יותר. כמחצית משוקולד החלב מכיל סוכר (14.4 גרם סוכר לאונקיה), ואילו שוקולד מריר (המכיל 70 עד 85 אחוז קקאו) מכיל 6.7 גרם סוכר, שהם פחות מ- 25 אחוז ממשקלו. אז אונקיה שווה ל -2.8 גרם, מה שאומר שיותר מ -60% מהשוקולד הלבן הוא סוכר.

שוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו, סוכר וחלב ואינו מכיל קקאו. טבלה זו מכילה מידע תזונתי על שוקולד חלב מריר או לבן 100 גרם.

המפתח לוודא שאתה קונה שוקולד לבן איכותי

הוא שהוא משתמש בחמאת קקאו טהורה כמקור שומן. שוקולדים לבנים יקרים יותר נוטים להשתמש בשמן דקלים כתחליף לחמאת קקאו. חמאת קקאו טהורה אינה מכילה שומני טרנס, לכן בדקו היטב את המרכיבים כדי לוודא שהשוקולד שלכם אינו מכיל שומנים.

החדשות הטובות הן ששוקולד לבן מכיל יתרונות בריאותיים מוערכים המציעים שוקולד לבן באיכות טובה העשוי מחמאת קקאו 32-45% וללא שומן צמחי אחר (למעט מדפים נבחרים)

כפי שאמרתי, להלן פירטנו כמה עובדות על דיאטת השוקולד הלבן, כך שתוכלו ליהנות משוקולד לבן ללא דופי. מחקרים אישרו את היתרונות הלבביים הפוטנציאליים הקשורים לפלבנול ולתכולת נוגדי החמצון בשוקולד מריר. למעשה, על פי הדיווחים, שוקולד לבן מכיל לא רק את אותו תוכן פלבנול, אלא גם יתרונות לב וכלי דם כגון העשרת טסיות דם והסדרת כולסטרול רע.

פלבנואידים בשוקולד לבן מונעים גוש בעורקים ומפחיתים את הסיכון להתקף לב ולשבץ

רוב האנשים מרגישים שלשוקולד לבן אין הרבה יתרונות בריאותיים מכיוון שהוא מכיל סוכר, טעמים מלאכותיים, חמאת קקאו ואבקת קקאו. עם זאת, שוקולד לבן טוב העשוי מחמאת קקאו טהורה עשיר בחומצות שומן אומגה 3 ונוגדי חמצון, המסייעים להפחתת הדלקת בלב.

בהשוואה לשוקולד מריר

בשוקולד לבן יש פחות סיבים, יותר סוכר ויותר כולסטרול. כמה מחקרים הראו כי אכילת שוקולד לבן (לא כהה) קשורה להחמרת נגעי האקנה, לכן כדאי להימנע מהם אם אתם סובלים מאקנה וולגריס. המחקר שלי מראה שלשוקולד לבן יש כמה יתרונות בריאותיים כשאוכלים אותו.

אכילת יותר מדי שוקולד עלולה להוביל לעלייה במשקל ולסיכון מוגבר להשמנת יתר

ליהנות משוקולד לבן מפעם לפעם זה בסדר, אבל אם אתם אוכלים שוקולד כל יום, שוקולד מריר יעשה את הטוב ביותר לבריאותכם. בבחירת שוקולד ליהנות ממנו, יש לציין כי בשוקולד לבן חסר יתרונות בריאותיים פוטנציאליים עצומים בהשוואה לשוקולד מריר או שוקולד חלב. כשאתה קונה שוקולד לבן, בדוק את התווית כדי לוודא שאתה יודע מה אתה אוכל. עלינו לציין כי פרלינים לבנים מכילים נוגדי חמצון, אך אלה כלולים באבקת הקקאו המשמשת בזני השוקולד הכהים יותר.

עדיף להקפיד על שוקולד חלב מלא (50 אחוז סוכר) או שוקולד מריר (25 אחוז סוכר

נוגדי חמצון הלה). חמאת קקאו לבדה אינה טעימה, אך יצרני שוקולד מוסיפים לקטוז ווניל כדי להכין משהו ששווה לאכול. שוקולד לבן הוא שוקולד לבן איכותי וחמאת קקאו מעניקה טעמים פרחוניים וניל עדינים, בעוד מרכיבי חלב שונים מוסיפים מבנה ומנגינות עדינות, כמו חמאת שמנת ותווי יוגורט שקשה למצוא בסוגי שוקולד אחרים.

דילוג לתוכן